Kanovaren op de Berkel van Zutphen naar Almen

Kanotocht op de Berkel van Zutphen naar Almen. In het centrum kunnen kano's worden gehuurd bij de plaatselijke snackbar. Voor informatie kunt u ook terecht bij de plaatselijke VVV. Onder de Overwelving door is een prachtige ervaring. U vaart door oud Zutphen onder de Berkelruine door naar uiteindelijk de Berkel. Langs prachtig aangelegde tuinen en parken, onder diverse bruggen komt u uiteindelijk in Warnsveld bij de Vonder. Het eerste stekje om eens lekker te genieten. Hier is een kanostoep aanwezig, zoals u die op de tocht bij verschillende overdraagplaatsen zult tegenkomen.

Van hieruit vaart u door tot aan de eerste overdraagplaats, de stuw bij het landgoed .. Door een practig weidelandschap, afgewisseld met bomenpartijen vaart u uitendelijk tot de stuw bij het Groene Kanaal. Hier is een fantastische picknickplaats aangelegd om lekker van het landschap en de rust te genieten. Varend in de richting Almen, nog een maal overzeten bij de minicamping. Vandaaruit naar het zwembad.

De kinderen mee? Neem gerust de tijd voor een frisse duik voor u weer terug peddelt richting Zutphen De tocht is ook perfect te doen vanuit het zwembad in Almen. Ook hier kunt terecht om eventueel uw kano voor een dag of dagdeel te huren.

In- uitstappen: Zutphen / Almen
Kilometers: 10 kilometer
Tijd: Afhankelijk van kunnen, type kano, maar trek er gerust een mooie zomerdag voor uit!
Overdragen: Drie stuwen, elk voorzien van kanostoepen aan beide zijden.
Klasse: Licht stromend
Landschap: Stad, weide afwisselend met bos
Website: www.kanoweb.nl

Submenu pagina's & links